Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی دفتر ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد، اقدام رئیس جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن "نسل‌کشی ارامنه" در دوران امپراتوری عثمانی "حقیقتا ظالمانه" است و آنکارا طی ماه‌های آتی به این اقدام پاسخ خواهد داد.

 به نقل از خبرگزاری رویترز، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که با این تصمیم از سنت چندین دهه بیانیه‌های ملاحظه‌کارانه کاخ سفید درخصوص قتل‌عام ۱۹۱۵ ارامنه در دوران امپراتوری عثمانی دوری کرد، باعث خوشحالی ارمنستان و ارامنه سراسر جهان شد اما بیش از پیش روابط میان واشنگتن و آنکارا را که هر دو عضو ائتلاف ناتو هستند، خدشته‌دار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"ابراهیم کالین"، سخنگو و مشاور رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رویترز گفت: در روزها و ماه‌های آتی واکنشی به اشکال، انواع و درجات مختلف وجود خواهد داشت. 

کالین به این موضوع که آیا آنکارا دسترسی آمریکا به پایگاه هوایی اینجرلیک در جنوب ترکیه را محدود خواهد کرد یا خیر، اشاره‌ای نکرد؛ پایگاه هوایی که برای حمایت از ائتلاف بین‌المللی مبارزه با داعش در سوریه و عراق در بین دیگر اقدامات استفاده شده است.

پس از آنکه مقامات ترکیه به سرعت بیانیه بایدن در روز شنبه را محکوم کردند، اردوغان امروز (دوشنبه) پس از نشست کابینه به این موضوع خواهد پرداخت.

کالین گفت: در زمان و مکانی که مناسب بدانیم، به پاسخ دادن به این بیانیه کاملا ناعادلانه و تاسف‌بار ادامه خواهیم داد.

ترکیه قبول دارد که بسیاری از ارامنه که در دوران امپراتوری عثمانی زندگی می‌کردند، در درگیری‌ها با نیروهای عثمانی در جنگ جهانی اول کشته شدند اما انکار می‌کند که این کشتارها به طور نظام‌مند صورت گرفته‌اند و به معنای "نسل کشی" هستند.

برای دهه‌ها اقدامات برای به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه در کنگره آمریکا به بن‌بست خورده بود و اکثر روسای جمهور آمریکا به خاطر نگرانی از خدشه‌دار شدن روابط یا ترکیه، از خواندن آن به عنوان نسل‌کشی اجتناب کرده‌اند.

اما این روابط در حال حاضر نیز خدشته‌دار شده‌اند. واشنگتن تحریم‌هایی را علیه ترکیه به خاطر خرید سامانه‌های دفاع موشکی روسی اعمال کرده در حالی که آنکارا نیز از اینکه آمریکا یگان‌های مدافع خلق کرد در سوریه را مسلح و مجهز کرده و فتح‌الله گولن، روحانی ترکیه‌ای مستقر در آمریکا را که ترکیه وی را به رهبری کودتای نافرجام ۲۰۱۶ میلادی متهم می‌کند، استرداد نمی‌کند، خشمگین شده است.

کالین گفت: ا این به بعد هدایت این مناقشات دشوارتر خواهد شد. هر کاری که ما با آمریکا انجام می‌دادیم، اکنون تحت‌الشعاع این بیانیه تاسف‌بار قرار خواهد گرفت.

وی افزود: پارلمان ترکیه قرار است طی روزهای آتی بیانیه‌ای صادر کند.

به گفته تحلیل‌گران، قانون‌گذاران ترکیه با طبقه بندی رفتار بومیان آمریکایی با مهاجران اروپایی به عنوان نسل کشی، احتمالا به این اقدام بایدن واکنش نشان خواهند داد.

علاوه بر محدود کردن امکان دسترسی به پایگاه اینجرلیک، ترکیه گزینه‌های کاهش همکاری نظامی با آمریکا در شمال سوریه و عراق یا کاهش تلاش‌های دیپلماتیک برای حمایت از مذاکرات صلح افغانستان رانیز روی میز دارد.  

این سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه گفت: اطلاع‌رسانی قبلی مقامات آمریکایی درخصوص این بیانیه، هیچ توجیه قانونی برای ادعاهای احتمالی غرامت فراهم نمی‌کند. / ایرنا     

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: نسل کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۱۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیستها

به گزارش قدس آنلاین، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه با انتقاد از تعامل غرب با نسل‌کشی فلسطینی ها در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه گفت: مدعیان حقوق بشر در سراسر جهان، فقط نظاره گر نسل کشی بیش از ۳۵ هزار فلسطینی از جمله ۱۵ هزار کودک در نوار غزه هستند.

رئیس جمهور ترکیه افزود: هیچ کدام از سران کشورهای غربی، در مقابل صحنه های کشتار وحشیانه فلسطینی ها در غزه واکنشی نشان نداده اند و فقط تعداد کمی از افراد دارای ضمیر انسانی در این زمینه موضع گیری کرده اند و هیچ انسان غربی شجاعی خطاب به اسرائیل نگفته است که به کشتار و نسل کشی پایان دهید.

اردوغان تاکید کرد: ترکیه، توقف و افشای نسل کشی فلسطینی ها در غزه توسط رژیم صهیونیستی را در صدر اولویت های بین المللی اش قرار داده و با وجود فشارهای لابی جهانی صهیونیستی بر این موضع خود تأکید دارد.

رئیس جمهور ترکیه تصریح کرد: تروریسم نازی های جدید که براساس دشمنی با مسلمانان و ترک ها استوار است به سطحی رسیده است که زندگی، امنیت و دارایی شهروندان منطقه را تهدید می کند.

رجب طیب اردوغان تأکید کرد: حمایت برخی از کشورهای اروپایی از جریانات راست گرای افراطی، یک فاجعه واقعی و ننگ و آبروریزی برای دمکراسی های غربی است.

رئیس جمهور ترکیه همچنین گفت: ترکیه نه تنها به موضع گیری شجاعانه علیه اسلام ستیزی و بیگانه ستیزی پرداخته است، بلکه در جنگ غزه نیز که از هفت ماه پیش تاکنون ادامه دارد در این زمینه موضع گیری کرده است.

اردوغان افزود: ما همزمان با مخالفت‌مان با هرگونه اسلام ستیزی و نژاد پرستی فرهنگی، با هرگونه یهودی ستیزی نیز مخالف هستیم.

رئیس جمهور ترکیه با اشاره به تلاش ها برای جلوگیری از موضع گیری ترکیه گفت: به کسانی که اقدام به تخریب من و ترکیه می کنند اعلام می کنند هرگز نخواهند توانست با یهودی ستیز خواندن ترکیه، به اهدافشان دست یابند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • ادعای رژیم صهیونیستی درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری
  • ادعای تل‌آویو درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری
  • اردوغان: دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند
  • ترکیه بالاخره تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع کرد
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیستها