Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به نقل از خبرگزاری رویترز، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که با این تصمیم از سنت چندین دهه بیانیه‌های ملاحظه‌کارانه کاخ سفید درخصوص قتل‌عام ۱۹۱۵ ارامنه در دوران امپراتوری عثمانی دوری کرد، باعث خوشحالی ارمنستان و ارامنه سراسر جهان شد اما بیش از پیش روابط میان واشنگتن و آنکارا را که هر دو عضو ائتلاف ناتو هستند، خدشته‌دار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"ابراهیم کالین"، سخنگو و مشاور رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رویترز گفت: در روزها و ماه‌های آتی واکنشی به اشکال، انواع و درجات مختلف وجود خواهد داشت.  

کالین به این موضوع که آیا آنکارا دسترسی آمریکا به پایگاه هوایی اینجرلیک در جنوب ترکیه را محدود خواهد کرد یا خیر، اشاره‌ای نکرد؛ پایگاه هوایی که برای حمایت از ائتلاف بین‌المللی مبارزه با داعش در سوریه و عراق در بین دیگر اقدامات استفاده شده است.

پس از آنکه مقامات ترکیه به سرعت بیانیه بایدن در روز شنبه را محکوم کردند، اردوغان امروز (دوشنبه) پس از نشست کابینه به این موضوع خواهد پرداخت.

کالین گفت: در زمان و مکانی که مناسب بدانیم، به پاسخ دادن به این بیانیه کاملا ناعادلانه و تاسف‌بار ادامه خواهیم داد.

ترکیه قبول دارد که بسیاری از ارامنه که در دوران امپراتوری عثمانی زندگی می‌کردند، در درگیری‌ها با نیروهای عثمانی در جنگ جهانی اول کشته شدند اما انکار می‌کند که این کشتارها به طور نظام‌مند صورت گرفته‌اند و به معنای "نسل کشی" هستند.

برای دهه‌ها اقدامات برای به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه در کنگره آمریکا به بن‌بست خورده بود و اکثر روسای جمهور آمریکا به خاطر نگرانی از خدشه‌دار شدن روابط یا ترکیه، از خواندن آن به عنوان نسل‌کشی اجتناب کرده‌اند.

اما این روابط در حال حاضر نیز خدشته‌دار شده‌اند. واشنگتن تحریم‌هایی را علیه ترکیه به خاطر خرید سامانه‌های دفاع موشکی روسی اعمال کرده در حالی که آنکارا نیز از اینکه آمریکا یگان‌های مدافع خلق کرد در سوریه را مسلح و مجهز کرده و فتح‌الله گولن، روحانی ترکیه‌ای مستقر در آمریکا را که ترکیه وی را به رهبری کودتای نافرجام ۲۰۱۶ میلادی متهم می‌کند، استرداد نمی‌کند، خشمگین شده است.

کالین گفت: ا این به بعد هدایت این مناقشات دشوارتر خواهد شد. هر کاری که ما با آمریکا انجام می‌دادیم، اکنون تحت‌الشعاع این بیانیه تاسف‌بار قرار خواهد گرفت.

وی افزود: پارلمان ترکیه قرار است طی روزهای آتی بیانیه‌ای صادر کند.

به گفته تحلیل‌گران، قانون‌گذاران ترکیه با طبقه بندی رفتار بومیان آمریکایی با مهاجران اروپایی به عنوان نسل کشی، احتمالا به این اقدام بایدن واکنش نشان خواهند داد.

علاوه بر محدود کردن امکان دسترسی به پایگاه اینجرلیک، ترکیه گزینه‌های کاهش همکاری نظامی با آمریکا در شمال سوریه و عراق یا کاهش تلاش‌های دیپلماتیک برای حمایت از مذاکرات صلح افغانستان رانیز روی میز دارد.   

این سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه گفت: اطلاع‌رسانی قبلی مقامات آمریکایی درخصوص این بیانیه، هیچ توجیه قانونی برای ادعاهای احتمالی غرامت فراهم نمی‌کند.

310 310

کد خبر 1508782

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ترکیه ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۱۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنتاگون پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند

ایالات متحده آمریکا متعهد شد توانایی دفاع هوایی اردن را برای مقابله با پهپادها و نوسازی ناوگان جنگنده‌های F-۱۶ این کشور را بهبود ببخشد.

به گزارش ایسنا، وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» امروز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد کمیته نظامی مشترک با اردن در جریان نشست خود با حضور مقامات دفاعی دو کشور «اثرات بی‌ثبات‌کننده» درگیری‌های جاری در منطقه و نیز موضوع مقابله با گسترش پهپادها در منطقه را بررسی کرد.

به نقل از سایت خبری «مصر الیوم»، پنتاگون در این بیانیه اعلام کرد در این نشست که دیروز پنجشنبه برگزار شد همچنین بر اهمیت حفظ امنیت در مرزهای اردن با عراق و سوریه تاکید شد.

در این بیانیه به نقل از مقامات آمریکایی آمده است که دولت آمریکا از نوسازی ناوگان جنگنده‌های F-۱۶ اردن حمایت می‌کند.

بر اساس این بیانیه، در این دیدار، مقامات آمریکایی متعهد شدند به تلاش‌ها برای بهبود پدافند هوایی اردن و توانایی آن در مقابله با پهپادها ادامه دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمریکا هشدار سفر به آلمان را تشدید کرد
  • حمایت مجلس یمن از تشدید مبارزات علیه رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس
  • زور آزمایی اف ۱۶ آمریکا با سوخو ۳۵ روسیه + فیلم | روسیه سواحل غربی آمریکا را تهدید کرد؟ | این غول‌های جنگی را در آسمان دریای برینگ ببینید
  • اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است
  • شایعه تازه و عجیبی که درباره امیر تتلو پخش شد
  • پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • پنتاگون پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • استقبال حماس از تصمیم پیوستن ترکیه به پرونده نسل‌کشی علیه رژیم صهیونیستی
  • استقبال حماس از تعلیق مبادلات تجاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • نگرانی ناتو از فعالیت های روسیه علیه کشورهای عضو