Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@15:32:20 GMT

بایدن از نبش قبر نسل کشی ارامنه دنبال چیست؟

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۲۶۶۲

بایدن از نبش قبر نسل کشی ارامنه دنبال چیست؟

اوایل قرن بیستم و درحالی که جهان در حال یک دگردیسی بزرگ بود و قدرت های  بین المللی و منطقه ای در حال تقسیم حوزه های نفوذ خود در خاورمیانه بودند و از دل امپراتوری هایی مانند عثمانی تعداد زیادی دولت های  ریز و درشت سر بر می آورد، یک واقعه تلخ تاریخی در منطقه آناتولی و قفقاز نیز به وقوع پیوست که بعدها به کشتار ارامنه شهرت یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه اقداماتی مانند نسل کشی و کشتار جمعی و دیگر جنایات سازمان یافته در هر سطحی، یک جنایت محسوب می شود، از یاد و خاطره تاریخ نمی رود و برای همیشه محکوم است، اما آیا باید سوابق تاریخی، پیش زمینه هر رفتاری میان دولت ها و ملت ها در حال و آینده قرار بگیرد؟

حقیقت این است که گذر زمان می‌تواند کینه ها و دشمنی ها را از حافظه ها بزداید و سیال بودن زمان آتش عقده های قومی را سرد کند، مگر آنکه جریان‌هایی بیمار یا با اهداف خاص دنبال زنده کردن خاطرات ناخوشایند تاریخی با اهداف خاص باشند.

در ارتباط با وقایع تاریخی چند سوال در ذهن نسل هایی که در آن نقشی نداشته اند، وجود دارد، از جمله اینکه آیا مردمان امروز باید تاوان واقعه ای تاریخی را در گذشته بپردازند؟ آیا دامن زدن به مباحث تلخ تاریخی عقلانی و از سر خیرخواهی است؟ آیا این تحرکات و تحریکات به استقرار صلح جهانی و منطقه ای کمک می کند؟؛ آن هم در منطقه ای که هنوز زمینه های بحران های قومی و مذهبی هست و جریانهای سومی هم هستند که از آن بهره می برند.
حال با توجه به پاسخ هایی که برای سوالات فوق وجود دارد باید سوال دیگری طرح کرد که "ورود آمریکا به موضوعی مربوط به دهه ها پیش، از سر دلسوزی برای ارامنه امروز است یا اجداد آنها؟"
اینطور به نظر می رسد که آمریکایی ها در حال شعله ور کردن آتش کینه هایی تاریخی هستند که از آن روایات مختلفی به استناد اسناد و شواهد ضد و نقیض و شاید توأم با بزرگنمایی وجود دارد و طرفین ماجرا هرکدام ادعاهایی دارند و تاریخ را آنگونه که پیشینیانشان نوشته اند، خوانده اند که این هم با پروژه های تحقیقاتی از سوی کمیته ای پژوهشی و با راستی آزمایی اسناد و مدعیات موجود، زوایای تاریک آن حادثه را آشکار ساخت.

حوادث مربوطه، در دوره ای پر التهاب رقم خورده است که منطقه آناتولی و قفقاز و سراسر خاورمیانه آبستن یک زایش دردناک بود و نباید نقش قدرت‌های استعماری آن روزها را در وقایع رخ داده، نادیده گرفت، حال آنکه نبش قبر تاریخ آن دوران، هیچ کمکی به صلح و ثبات نمی کند.

در شرایطی که این منطقه نیازمند صلح آرامش و ثبات است، همکاری‌های جمعی خاطرات تلخ گذشته را به دولت ها و صمیمیت میان مردمان منطقه و رونق اقتصادی تبدیل می‌کند.

بنابراین، اقدام اخیر بایدن در رسمیت بخشیدن به یک واقعه مهم تاریخی چه دلیلی دارد؟ بی شک دلیلش هر چه باشد نتجه‌اش قطعا معلوم است؛ دمیدن بر آتش کینه های قومی و آماده کردن منطقه برای یک بحران جدید منطقه‌ای!

برچسب‌ها جو بایدن ارامنه ترکیه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جو بایدن ارامنه ترکیه جو بایدن ارامنه ترکیه اخبار کنکور منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۲۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت استراتژیک پروژه جاده جلفا_کلاله، بر همکاری همه دستگاه‌های اجرایی با قرارگاه خاتم‌الانبیا در اجرای این پروژه طبق برنامه زمان‌بندی تاکید کرد و گفت: کمیته ویژه‌ای در استانداری برای پیگیری این پروژه تشکیل می‌شود.

مالک رحمتی در جلسه مشترک با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا که با موضوع پروژه محور جلفا_کلاله برگزار شد، اظهار کرد: از روزی که قرار شد این پروژه شروع شود قرارگاه عاشورا به بهترین شکل ممکن کار را آغاز کردند، هرچند که انتظار بیش از این‌ها است.

وی افزود: همه باید با تسهیل‌گری و همراهی با این پروژه نقش خود را ایفا کنند تا به هدف بزرگی که نظام به دنبال آن است با کمک همدیگر برسیم.

وی ادامه داد: آن‌چه که در این پروژه اتفاق افتاده یک پیگیری بسیار مهم و دیپلماسی موفقی بود که در دولت سیزدهم رقم خورد، چرا که در ترانزیت بین‌المللی به دنبال یک شیطنتی بودند که ایران را حذف کنند اما به برکت دیپلماسی و پیگیری موفق و موثر دولت، کشورهای همسایه نقش فعال ایران را در این حوزه پذیرفتند و در حال حاضر، حفظ جایگاه استراتژیک ایران در منطقه قفقاز و عینیت‌بخشی به اثرگذاری بین‌المللی کشورمان منوط به اتمام این پروژه است.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه توسعه متوازن استان‌ها از اولویت‌های دولت است، گفت: ما در آذربایجان شرقی منطقه آزادی را داریم که برای کشور ارزآوری دارد و برای استان نیز یک شاهراه اقتصادی محسوب می‌شود و اگر ما بین‌المللی، ملی، استانی، شهرستانی و حتی روستایی به موضوع نگاه کنیم اهمیت بالای این جاده مشخص می‌شود و از همه ابعاد، استراتژیک بودن این جاده محرز است و هیچ بهانه‌ای برای همراهی نکردن وجود ندارد.

وی با بیان اینکه موضوع ترانزیت در بحث توسعه بسیار مهم است، مطرح کرد: اگر در این مسیر به دنبال رونق اقتصادی هستیم باید ترانزیت رونق بگیرد و اگر این جاده محقق شود، ترانزیت رونق خواهد گرفت و به دنبال آن جدای از فواید اقتصادی که به دنبال خواهد داشت، جذب گردشگر هم اتفاق خواهد افتاد.

وی بیان کرد: یکی از سیاست‌هایی که در استان حتما باید به آن کمک کنیم تا اقتصاد و توسعه اقتصادی ما وابسته به نفت نباشد، توسعه گردشگری است و همه ظرفیت‌های لازم برای این امر در منطقه ارس جمع شده است.

رحمتی خاطرنشان کرد: در طول این ۱۰۷ کیلومتر تعداد زیادی روستا وجود دارد که اگر این جاده احداث شود، خدمت رسانی به آنها افزایش خواهد یافت و به رشد، کارآمدی و توسعه منطقه آزاد نیز کمک خواهد کرد.

وی از تشکیل یک کمیته ویژه برای پیگیری این پروژه خبر داد و گفت: این کمیته به ریاست استاندار، ماهانه تشکیل می‌شود و کار هماهنگی دستگاه‌ها و تصمیمات استانی را برعهده خواهد داشت.

وی ادامه داد: نگاه قرارگاه خاتم‌الانبیا به پروژه اقتصادی نبوده و ماموریت‌محور است، ما نیز وظیفه داریم از دولت و سازمان برنامه و بودجه پیگیری‌های لازم را برای تخصیص اعتبار آن انجام دهیم.

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه تقسیم کار در چنین پروژه مهمی از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: شرایط پروژه ایجاب می‌کند پراکندگی کارگاه‌ها را افزایش دهیم تا سرعت پیشرفت آن بیشتر شود.

وی بر رعایت زمان‌بندی اجرای پروژه تاکید کرد و افزود: انجام زمان‌بندی برای اجرا و اتمام این پروژه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و لازمه آن تحویل نقشه‌ها توسط کارفرما و انجام مطالعات زیست محیطی است.

وی در پایان تاکید کرد: در طول مسیر پروژه ۱۰۷ کیلومتری، چند نقطه برای احداث مجتمع‌های رفاهی برای ارائه خدمات به مردم و مسافران در نظر گرفته شود تا اجرای پروژه برای مسافران و مردم خسته‌کننده نباشد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، رحمتی یادآوری کرد: این پروژه، جاده‌ای خواهد بود که کشورهای همسایه ما از آن استفاده خواهند کرد بنابراین قرارگاه در کنار کارهای خوبی که همیشه انجام داده، به این منطقه نیز حساسیت ویژه‌ای داشته و از آخرین مطالعات، دانش علمی و تکنولوژی بهره گیرد تا یک افتخار دیگری رقم بخورد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • (تصاویر) گزارش رسانه خارجی از قنات‌های تاریخی یزد
  • ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • واعظی: روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • واشنگتن پست : طرح صلح خاورمیانه بایدن توهم است تا واقعیت/ طرح نتانیاهو برای غزه شامل جنگ بیشتر است/ اعراب طرف گفت و گویی در تل آویو ندارند
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه را تغییر نمی‌دهد
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه تغییر نمی‌دهد