Web Analytics Made Easy - Statcounter

لینا ملکمیان در سال 1315 در جلفای اصفهان پا به عرصه وجود گذاشت. وی تحصیلات خود را تا ورود به دانشگاه در این شهر سپری کرد. سپس برای تحقق آرزوی همیشگی اش، معلم شدن، در دانشسرای عالی تحصیل کرد. «نسل‌کشی ارامنه» که به قلم او نوشته شده را می‌توان یکی از بهترین کتاب‌هایی دانست که به این جنایت بزرگ پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، لینا ملکمیان فوق لیسانس خود را در دو رشته علوم اجتماعی و آمار پیشرفته در موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران به پایان رساند. عشق به تحقیق ایشان را به فعالیت در دفتر پژوهش های فرهنگی از آغاز تاسیس آن دفتر با سمت مسئول بخش آمار و جمعیت کشاند که در آنجا نیز مجدانه در پژوهش ها و طرح های مختلف دولتی و خصوصی همکاری داشته است.

علاوه بر تدریس در دانشگاه تهران و دیگر دانشگاه ها از دیپر تلاش های ایشان می توان به پژوهشی هفت جلدی برای آکادمی ایروان به زبان های فارسی و انگلیسی و نیز تلخیص شده آن به زبان های ارمنی و فارسی به کمک همه جانبه معنوی و مادی زنده یاد همسرش اشاره کرد که به همین خاطر از طرف دولت ارمنستان نشان طلای دانشگاه های آن کشور را کسب کرد. او دکترای خود را در رشته تاریخ تطبیقی از آکادمی ایروان با رتبه ممتاز دریافت نموده است. از ایشان آثار بسیاری چه در زمینه تحقیق و پژوهش و چه تألیف به ثمر رسیده است.

واقعه‌ی عظیم و دهشتناک نسل‌کشی ارامنه در 1915 به دست ارتش ترکیه‌ی عثمانی، یکی از بزرگ‌ترین هولوکاست‌های تمام تاریخ است. فاجعه‌ای که پیش از آشوویتس و اردوگاه‌های نازی‌ها، کروات‌ها، کشتار فلسطینیان و باقی نسل‌کشی‌های پسین قرن بیستم، روح شر بزرگ موجود در خاورمیانه را به نمایش گذاشت. همان شر عظیمی که دهه‌های بعد تا به همین امروز میل خونخوارش را با نسل‌کشی‌ها و کشتارهای کردها ارضا کرده‌است. حاکمان ترک عثمانی 1915 و ترکیه‌ی پس‌ازآن، در طول تاریخ‌شان نشان داده‌اند که فاشیسم درون‌شان چنان قدرتمند است که از کشتار و نسل‌کشی هیچ‌وقت سیر نمی‌شوند!

کتاب «نسل‌کشی ارامنه» که اولین بار در سال 2015 و در سالگرد صدمین سال کشتار ارمنی‌ها به دست ارتش ترکیه‌ی عثمانی منتشر شد، با اسناد و گزارش‌های مفصل و کم‌یاب، به فهم هرآنچه در این نسل‌کشی بزرگ اتفاق افتاده کمک بسیاری می‌کند و می‌توان از آن به عنوان یکی از منابع قابل اتکای تاریخی بهره‌ی زیادی برد. «لینا ملکمیان» در «نسل‌کشی ارامنه» مجموعه‌ی سندهای فارسی از جمله خاطره‌های نوشتاری شاهدان عینی ایرانی، کتاب‌های تاریخی فارسی‌زبان مربوط به این واقعه و نشریات فارسی‌زبان آن دوران را نیز در کنار پژوهش تاریخی خودش درباره‌ی این کشتار گردآوری کرده و همین مهم به کتاب جامعیتی قابل توجه داده است. خواندن این کتاب نه فقط از منظری تاریخی بلکه برای فهم وضعیتی که امروز در بخش‌های زیادی از خاورمیانه به واسطه‌ی حضور ارتش ترکیه در جریان است، بسیار مهم و حیاتی‌ست.

انتهای پیام //

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر دانشگاه تهران عشق دولتی و خصوصی ارمنستان خاورمیانه ترکیه اصفهان ترکیه دولت معرفی کتاب معلم هولوکاست نسل کشی ارامنه نسل کشی ارامنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۲۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام وضعیت انسانی اضطراری در سودان / مردم از گرسنگی علف می خورند/ گزارش های تکان دهنده از تعرض جنسی به آوارگان

به گزارش جماران،  سازمان ملل می گوید که بحران گرسنگی سودان ویران شده از جنگ را فرا گرفته و  مردم در دارفور «علف و پوسته بادام زمینی» می خورند تا شاید زنده بمانند. به گزارش سی ان ان، مدیر منطقه ای آفریقای شرقی برنامه جهانی غذا (WFP) روز جمعه  در گزارشی درباره وضعیت عمومی در سودان گفت که مردم مجبور به مصرف "علف و پوسته بادام زمینی" شده اند. مایکل دانفورد افزود: «اگر کمک‌ها به زودی به آنها نرسد، ما در خطر گرسنگی و مرگ گسترده در دارفور و سایر مناطق تحت تأثیر درگیری در سودان هستیم.»

سودان از آوریل 2023، زمانی که درگیری بین ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع شبه نظامی (RSF) در گرفت، درگیر جنگ داخلی بوده است. این ناآرامی ها به سرعت به یک درگیری وحشیانه تبدیل شد که با گزارش‌های خشونت جنسی و نسل‌کشی و تلفات غیرنظامی انعکاس پیدا کرده و باعث مهاجرت پناهندگان شد.

به گفته این سازمان بشردوستانه، روز پنجشنبه، دو راننده کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) توسط افراد مسلح در دارفور جنوبی در حمله ای کشته شدند. در جریان این حمله سه کارمند دیگر زخمی شده اند. این سازمان گفت که تیم صلیب سرخ در مسیر اجرای پروژه «ارزیابی بحران در میان جوامع متاثر از خشونت مسلحانه » در منطقه مورد حمله قرار گرفت.

آخرین افزایش خشونت ها در حالی رخ می دهد که نیروهای RSF، پایتخت دارفور شمالی، الفاشر را محاصره کرده اند. توبی هیوارد معاون هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در سودان روز پنجشنبه گفت که در شهر و محلات اطراف آن، کشتارهای خودسرانه، سوختن کل روستاها به شکل سیستماتیک و بمباران هوایی صورت گرفته است.

هیوارد افزود که الفاشر تنها شهر دارفور است که توسط نیروهای RSF تصرف نشده است و میزبان هزاران نفر از مردمی است که به دلیل جنگ آواره شده اند. به گفته آژانس کودکان سازمان ملل (یونیسف) حداقل 500000 نفر از پناهجویان به دلیل خشونت در سایر نقاط سودان آواره شده اند.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) گزارش داد که بیش از 36000 نفر در هفته های اخیر مجبور به ترک خانه های خود در الفاشر شده اند.کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف روز پنجشنبه گفت از زمان تشدید درگیری‌ها در شهر و اطراف آن حداقل 43 نفر کشته شده‌اند. راسل توضیح داد: «حمله‌های اخیر به بیش از ده‌ها روستا در غرب الفشر منجر به گزارش‌های وحشتناک خشونت، از جمله خشونت جنسی، زخمی شدن و کشته شدن کودکان، آتش‌سوزی خانه‌ها و تخریب زیرساخت‌ها و تجهیزات حیاتی غیرنظامیان شده است.»

در همین حال، تحویل کمک‌های غذایی در دارفور «به دلیل جنگ و موانع بی‌پایان بوروکراتیک متناوب بوده است» و طبق برنامه جهانی غذا، حداقل 1.7 میلیون نفر در این منطقه سطوح اضطراری گرسنگی را تجربه می‌کنند.

WFP  در گزارشی افزود: «آخرین تشدید خشونت در اطراف الفاشر، کاروان های کمک رسانی را که از گذرگاه مرزی تین چاد می آمدند، متوقف کرد،  یک کریدور بشردوستانه اخیراً افتتاح شده که از پایتخت دارفور شمالی می گذرد.» براساس این گزارش ، محدودیت های اعمال شده توسط مقامات در شهر ساحلی «پورت سودان» مانع از ارسال کمک و  انتقال کمک ها از طریق آدره، شهری در همسایگی چاد،  شده است. بیش از 8.7 میلیون نفر از جمله 4.6 میلیون کودک در اثر جنگ در سودان آواره شده اند و 24.8 میلیون نفر به کمک نیاز دارند.

 

دیگر خبرها

  • اعترافات تکان‌دهنده؛ ۳ جنایت خانوادگی در ۲۴ ساعت
  • اعترافات تکان‌دهنده همسرکُش‌ها / ۳ جنایت خانوادگی در ۲۴ ساعت
  • اعلام وضعیت انسانی اضطراری در سودان / مردم از گرسنگی علف می خورند/ گزارش های تکان دهنده از تعرض جنسی به آوارگان
  • اعترافات تکان‌دهنده همسرکُش‌ها | ۳ جنایت خانوادگی در ۲۴ ساعت رخ داد + تصاویر قاتلان و صحنه‌های قتل
  • (ویدئو) لحظه تکان‌دهنده خودکشی یک زن در سالن تیراندازی
  • ببینید | لحظه تکان‌دهنده خودکشی یک زن در سالن تیراندازی / حاوی تصاویر ناراحت‌کننده
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا
  • فیلم| ویدیوی تکان دهنده از صحبت‌های کودک فلسطینی که تمام اعضای خانواده‌اش به شهادت رسیدند
  • توسعه ظرفیتهای آموزش زبان فارسی در جمهوری خودمختارنخجوان
  • روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه