Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم یکصد و هفتمین سالروز نسل کشی ارامنه امروز -24 آوریل- در محل کلیسای سرکیس مقدس برگزار شد.

به گزارش ایران اکونومیست، اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان در نشستی به مناسبت سالروز نسل کشی ارامنه اظهار داشت: امروز روز مهمی در تاریخ معاصر ارامنه است و شاید تنها روزی است که در همه جای دنیا ارامنه این روز را گرامی می دارند، 24 آوریل فقط یک روز معمولی نیست و یک تاریخ است ، روزی است که با ماهیت مردم ارمنی عجین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: نسل کشی ارامنه یک واقعیت تاریخی است و کسی نمی تواند آن را انکار کند، تمدن و ملت ارمنی همزمان با تمدن ایران وجود داشته است و هر دو ملت های ایرانی و ارمنی از اعماق تاریخ می آیند.

خلیفه ارامنه تهران همچنین بیان کرد: دولت های جدید امروزی مانند ترکیه و آذربایجان به هیچ وجه نمی توانند واقعیت را انکار کنند، کلیساها و مساجد ساخته شده در خاک دو کشور ایران و ارمنستان نشان دهنده این است که تمدن هر دو کشور از اعماق تاریخ می آید.

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان افزود: بعد از واقعه نسل کشی ارامنه، امروز هم شاهد از بین رفتن این بناها در آرتساخ(قره باغ) هستیم. ما در خاک وطن عزیزمان ایران کلیساهای زیادی داریم که بسیاری از آن ها توسط جمهوری اسلامی ایران بازسازی شده اند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این که هیچ ملت دیگری نمی تواند با استفاده از تاریخ این ملت برای خود تاریخ بسازد، گفت: امروز در کل دنیا اعلام نمی کنیم که با کشور یا دولتی دشمن هستیم، فقط امروز به مردم دنیا یادآوری می کنیم که خاک آبا و اجدادی ما غصب شده اند نه فقط سرزمین ما را غصب کردند بلکه بناها و ساختمان های تاریخی را نیز ویران کردند. وطن برای یک ملت وسیله پیشرفت و توسعه است ، ما نمی توانیم سرزمین تاریخی مان را فراموش کنیم ، فراموش کردن برابر با انکار کردن است، بی علت نیست فرزندان ملت ما حافظ سرزمین ارمنستان فعلی هستند تا بتوانند سرزمین آبا و اجدادی خودشان را داشته باشند.

خلیفه ارامنه تهران تاکید کرد: برقراری صلح و امنیت در ارمنستان نه فقط برای ما که ارمنی هستیم مهم است بلکه برای همسایگان بخصوص ایران هم مهم و حائز اهمیت است.

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان در ادامه اظهار کرد: بعد از دو دهه نسل کشی مردم ارمنی در شرایط بدی زندگی می کردند و متاسفانه دولت‌های توسعه یافته اروپایی چشم های خود را بر این واقعیت بسته بودند.

وی درباره ارتباط آذربایجان و ترکیه با رژیم کودک‌کش اسرائیل که به معنای تداوم سیاست نسل کشی است، گفت: از همان روزی که اسرائیل شکل گرفت در ماه می 1948 جرقه اتفاقات و آتش وارد منطقه شد و همان منطقه ر ا دچار توفان کرد. این دولت ها همیشه  در حال تعامل با رژیم صهیونیستی بودند و متاسفانه دولت آذربایجان با پیروی از ترکیه گروه های تکفیری و تروریستی را به منطقه آورد و در نزدیکی مرزهای ایران جا گرفتند، به همین علت توجه همه ما به آن معطوف است و ما نگرانی خودمان را ابراز می کنیم.

براساس این گزارش، ایساک یونانسیان رئیس هیئت مدیره مؤسسه ترجمه و تحقیق هور  نیز در این نشست اظهار داشت: آنچه در مورد نسل کشی یک و نیم میلیون ارمنی وجود دارد یک بحث است، مساله دیگر تبعید 800 هزار ارمنی است که بعدها دیاسپورا را تشکیل دادند.

وی تصریح کرد: مساله نسل کشی یکسری پیامدهایی برای ملت ارمنی داشته که کمتر به آن پرداخته شده ، امروز فقط بحث جبران خسارت و دریافت غرامت مطرح نیست بلکه حدود 4 هزار کلیسا ، مدرسه و گورستان تاریخی بعد از واقعه نسل کشی از بین رفتند. نمونه اش گورستان تاریخی استانبول است که امروزه میدان تقسیم در آن جا قرار دارد.

یونانسیان ادامه داد: 27 سال آرتساخ با جمهوری اسلامی ایران 140 کیلومتر مرز مشترک داشت، اما کوچک ترین دست درازی را شاهد نبودیم در حالی که دو سال است این مرز دیگر وجود ندارد و شاهد برخی تحرکات از سوی باکو در این منطقه هستیم.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه ترجمه و تحقیق هور  همچنین بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران با رفتار و کردارش از 107 سال پیش نشان داد که به نوعی نسل کشی را به رسمیت شناخته است، بازماندگان این واقعه را به آغوش پذیرفت و نمونه اش همین آزادی بیان است که می توانیم خواسته های خود را مطرح کنیم.

همچنین در بخش های بیانیه ای به مناسبت یکصد و هفتمین سالگرد نسل کشی ارمنیان تاکید شد که برادران و خواهران ایرانی از اولین ملت هایی بودند که با این رخداد آشنا شدند، زیرا مورخان، روشنفکران و شاهدان عینی ایرانی در آن زمان در مورد  آن وقایع گزارشات فراوانی نوشتند و ایرانیان، نخستین ملتی بودند که با آغوش باز پذیرای بازماندگان حاصل از این نسل کشی شدند.

امروز و در یکصد و هفتمین سالگرد این واقعه، ملت ارمنی در اقصی نقاط جهان از نهادهای بین المللی و کشورها می خواهند که از طریق مجاری قانونی و حقوقی ، بخواهند تا دولت ترکیه عذرخواهی کند و ضمن گرامیداشت یاد و خاطره قربانیان، سرزمین های باستانی ارمنستان غربی را به صاحبان اصلی خود بازگردانده و طبق موازین حقوق بین الملل به بازماندگان غرامت بپردازد.

در این مراسم شاوردیان نماینده مردم ارامنه در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشت. ارامنه تهران ضمن حضور در مراسم دعای ربانی، با نثار شاخه گل در محل یادبود کشته شدگان، یاد آنان را گرامی داشتند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: شورای خلیفه گری ارامنه ، نسل‌کشی ارامنه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شورای خلیفه گری ارامنه نسل کشی ارامنه نسل کشی ارامنه ارامنه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۹۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده

به گزارش خبرگزاری مهر، کامبیز میرکریمی عضو هیأت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه با بیان اینکه موافقت نامه‌های تجارت آزاد کشورهای دنیا با همسایگان، دسترسی صادرکنندگان به بازار را تسهیل می‌کند، گفت: مهم‌ترین اصلی که ما از آن غافل بودیم انعقاد موافقت نامه‌هایی است که دسترسی به بازار را برای صاحبان کسب و کار کشور تسهیل می‌کند.

وی افزود: مهم‌ترین قدمی که اخیراً برداشته شده امضای موافقت نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا متشکل از کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان و ارمنستان است. صادرات ما تا سال ۱۳۹۷ در حد ۲۶۰ میلیون دلار بود اما بلافاصله با اجرای آن در سال ۱۳۹۸ صادرات کشورمان به بالای ۴۰۰ میلیون دلار جهش پیدا کرد. صادرات ما حتی در زمانی که به خاطر اپیدمی کرونا، گمرکات بسته بود از ۵۰۰ میلیون دلار هم عبور کرد و الان به یک میلیارد دلار رسیده و تازه این شروع کار است.

عضو هیأت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه ادامه داد: تجارت آزاد هنوز کامل نشده و فقط تعرفه‌های ترجیحی با ۵۰ درصد و ۷۵ درصد تخفیف اعمال شده و لیست‌ها برای تعرفه صفر مبادله شده است. پیش بینی می‌شود تا دو ماه آینده در پارلمان‌های تمام اتحادیه اقتصادی اوراسیا تصویب شود و بالای ۸۸ درصد اقلام مورد مبادله بین ایران و روسیه و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از تعرفه صفر برخوردار شوند و این موضوع، رقابت پذیری کالای ایرانی در برابر رقبای چینی و هندی و دیگر کشورها را به شدت افزایش می‌دهد.

میرکریمی با بیان اینکه موانع تجارت شرکت‌ها برطرف شدند و باید در حوزه شناختی و بازاریابی کار کنیم گفت: ما تا شش سال قبل در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری زیرساخت نداشتیم اما الان دائماً کشتی‌ها و کامیون‌های جدید اضافه می‌شوند و خط راه آهن منطقه شوروی سابق از مرز ایران عبور کرده است.

وی افزود: در حال حاضر شرق دریای خزر در محدوده پنج جمهوری آسیای میانه بروکراسی جدی دارد و جهش صادرات و واردات نشان می‌دهد هرچقدر سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت لجستیک انجام شود باز هم کم است. ما هنوز هم صف کامیون‌ها را داریم و از دولت تقاضا کردیم حمایت‌ها و تسهیلات خود را از این بخش ادامه دهد.

عضو هیأت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه در مصاحبه با ردایو بیان کرد: هم اکنون رابطه بانکی بین ایران و روسیه وجود دارد اما بخشی از ظرفیت بانکی بین دو کشور بلااستفاده مانده که به دو نرخی بودن ارز در کشور ما و روسیه برمی‌گردد.

میرکریمی در مورد تنوع کالاهای صادراتی ایران به روسیه گفت: مواد غذایی و لبنی، کالاهای لوکس مانند فرش ماشینی و پسته، محصولات نساجی و صنایع پلاستیک و صنایع پایین دست پتروشیمی بازار خوبی در روسیه پیدا کرده همچنین توربین‌های گازی و کاتالیست نیز متقاضی دارد و فقط یک بازاریابی اساسی لازم است.

وی برگزاری نمایشگاه‌های سوبسیدی را ضروری دانست و اظهار کرد: بدون بازاریابی و تبلیغات و هزینه نمی‌توان به هیچ بازاری ورود کرد و لذا دولت باید در هزینه‌ها کمک کند و به ویژه برای برگزاری نمایشگاه‌ها و رویدادها در مسکو یارانه بپردازد.

عضو هیأت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه جذب توریست‌های تجاری را در رونق اقتصاد کشور به شدت مؤثر عنوان کرد و گفت: توریست‌های تجاری یک نوع سفیران اقتصادی برای کشور محسوب می‌شوند که می‌توانند اتفاقات تجاری مهمی را رقم بزنند.

کد خبر 6095513

دیگر خبرها

  • خلیفه کل ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • خلیفه ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • خلیفه‌ کل ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد
  • (تصاویر) «قبرستان ممنوعه تهران» کجاست و مدیریت آن با کیست؟
  • (تصاویر) «قبرستان ممنوعه تهران» کجاست و مدیریت آن با چه کسانی است؟