Web Analytics Made Easy - Statcounter

«هانس لوکاس کیزر»، مورخ و استاد دانشگاه زوریخ، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا به مناسبت صد و هفتمین سالگرد نسل‌کشی ارامنه با اشاره به این‌که در سال جاری، سالگرد ۲۴ آوریل در سایه جنگ روسیه و اوکراین برگزار می‌شود و با توجه به حمایت روسیه از ارمنستان و به رسمیت شناختن هم‌زمان این نسل‌کشی توسط غرب، در خصوص تاثیر این مسائل گفت: با توجه به اینکه دو طرف نسل‌کشی ارامنه را به رسمیت می‌شناسند، شانس اینکه به نقطه مشترکی در این رابطه برسند وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای کشورهای غربی، به‌ویژه کشورهای اروپایی، تجدیدنظر در روابط‌شان با کشورهای خودکامه که در نتیجه حمله روسیه به اوکراین آغاز شده است، ممکن است در آینده به اتخاذ رویکردهای سختگیرانه‌تری نسبت به ترکیه و سایر کشورهای «غیردموکراتیک» منجر شود. دولت ترکیه البته، درکوتاه مدت، از انحراف توجه غرب نسبت به قانون‌شکنی‌هایش سود خواهد برد.   

کایزر در ارزیابی خود از تأثیر به رسمیت شناخته شدن نسل‌کشی ارامنه توسط «جو بایدن»، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، بر روابط ترکیه و آمریکا گفت: روابط ایالات متحده و ترکیه به دلایل متعددی، علی‌الخصوص به دلیل حمایت آنکارا از تندروهای جهادی، جنگ با کُردهایی که گرایشات دموکراتیک دارند و تضعیف دستگاه قضائی در این کشور، در دهه ۲۰۱۰ به سردی گرایید. شناسایی این نسل‌کشی توسط رئیس‌جمهوری ایالات متحده، ضربه‌ سنگینی به داستان‌سرایی‌های تاریخی ترکیه در رابطه با سال ۱۹۱۵ و سرنوشت ارامنه بود. بسیاری از ترک‌های آگاه به این نکته پی بردند که تحریف تاریخ که شاید برای دهه‌ها به صورت موفقیت‌آمیزی صورت گرفته بود، دیگر امکان تداوم نداشته باشد. 

وی در خصوص اینکه ترکیه از تنش ایجاد شده میان روسیه و غرب، در ابعاد حقوقی این مسأله چه استفاده‌ای خواهد کرد، گفت: ترکیه قطعاً تا آنجایی که بتواند کوشش خواهد کرد از این بحران سود ببرد؛ خصوصاً که توجه غرب به سمت روسیه منحرف شده است. البته این مسأله در به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه توسط کشورهای غربی و روسیه تغییری ایجاد نخواهد کرد. من شخصاً انتظار ندارم تنش‌های میان روسیه و غرب بر بالا رفتن تعداد کشورهایی که در سطح جهانی این نسل‌کشی را به رسمیت می‌شناسند، تأثیری بگذارد. 

این مورخ و استاد دانشگاه در رابطه با حمایت ترکیه از آذربایجان در درگیری‌های سال گذشته در قره‌باغ و تأثیر آن بر پرونده نسل‌کشی ارامنه اظهار داشت: شکست در جنگ، ارمنستان را در موضع ضعیف‌تری نسبت به گذشته قرار داده است. آنکارا اکنون کوشش می‌کند در رابطه با شناسایی و به رسمیت شناختن این نسل‌کشی، زمان را به عقب برگرداند. به طور کلی، سیاست ترکیه نسبت به این موضوع در مقایسه با ۱۰ سال پیش، پسرفت کرده است.   

کایزر در پاسخ به این پرسش که چشم‌انداز روابط ترکیه و ارمنستان با توجه به قدم‌هایی که دو کشور در راستای از سرگیری روابط دیپلماتیک برداشته‌اند را چگونه می‌بینید، بیان داشت: فرصت برقراری چنین روابطی وجود دارد. ترکیه به شدت احتیاج دارد تا شرایط اقتصادی‌اش را بهبود ببخشد. ترکیه به دلیل تضعیف نهاد دموکراسی در این کشور، تهاجم به سوریه، حمایت از افراط‌گرایان، سرکوب کُردها و سیستم قضائی معیوب به لحاظ دیپلماتیک در وضعیت نامساعدی (از نقطه نظر غرب) قرار دارد و کوشش می‌کند از این وضعیت خارج شود.     

وی ادامه داد: آنکارا همچنین تلاش می‌کند تا روابط بهتری با آمریکا و اسرائیل برقرار کند. روابط بهتر با آمریکا و اسرائیل فرصت‌هایی را برای عادی‌سازی پاره‌ای موارد در روابط با ارمنستان، از جمله بازگشایی مرزها، به وجود خواهد آورد. ارمنستان نیاز دارد مرزهای خود را بگشاید، تعاملات منطقه‌ای را از سر بگیرد و روابط جدیدی با ترکیه ایجاد کند.

 

 

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جنگ سوریه شرایط اقتصادی کشورهای اروپایی مصاحبه نسل کشی ارامنه نسل کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۰۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به دنبال انتقال میدان میوه و تره بار و خشکبار قزوین هستیم

شهردار قزوین، گفت: امیدواریم در آینده نزدیک با همراهی و همدلی مدیران استانی، پروژه جابه‌جایی میدان میوه و تره بار، بنکداران و خشکباران اجرایی شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، مهدی صباغی در آیین افتتاح بهره‌برداری از فاز سوم نسیم شمال و ناوگان جدید حمل و نقل عمومی شهر قزوین ضمن تقدیر از همراهی مدیران استانی در اجرای این پروژه، اظهار داشت: پروژه مذکور در مدت چهار ماه انجام شد و در طول اجرای آن شاهد همدلی و تعامل خوبی در میان مدیران دستگاه‌های اجرایی به ویژه اداره کل میراث فرهنگی، دانشگاه علوم پزشکی و شرکت گاز بودیم.

وی افزود: با بهره‌برداری از این پروژه کمربندی غربی شهر تکمیل شد و شهروندان می‌توانند در کمترین زمان منتهی الیه شمالی‌ترین و جنوبی‌ترین نقطه شهر را بدون ترافیک تردد کنند. 

شهردار قزوین با اشاره به کلنگ‌زنی تقاطع غیرهم‌سطح دفاع مقدس به عنوان یکی از بزرگترین تقاطع‌های غیرهم‌سطح شهر قزوین، گفت: با افتتاح کمربندی نسیم شمال و با هماهنگی شورای ترافیک و پلیس، احداث این تقاطع وارد فاز عملیاتی می‌شود و امیدواریم در دو سال بتوانیم این پروژه را به سرانجام برسانیم. 

صباغی تاکید کرد: شهر قزوین ظرفیت‌ها و سرمایه‌های خوبی دارد و باید قدر آنها را بدانیم و با همدلی و اتحاد بین مدیران شهری زمینه پیشرفت و توسعه شهر قزوین را فراهم کنیم.

وی در ادامه از افتتاح و بهره‌برداری چندین پروژه شهری در چند روز آینده خبر داد و گفت: بهره‌برداری از پارکینگ خودروهای سنگین در شهرک دانش و ناصرآباد، افتتاح ایستگاه آتش‌نشانی بازار و نصب شیرهای هیدرانت آتش نشانی در بازار از جمله پروژه‌هایی است که به‌زودی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

شهردار قزوین عنوان کرد: امیدواریم در آینده نزدیک با همراهی و همدلی مدیران استانی، پروژه جابه‌جایی میدان میوه و تره بار، بنکداران و خشکباران اجرایی شود.

صباغی در پایان تاکید کرد: شهروندان باید آگاه باشند که این پروژه‌ها با عواید مالیات برارزش افزوده و عوارض‌های پرداختی آنان ساخته می‌شود.

در ادامه فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: همت جهادی و همراهی مدیران شهری و استانی زمینه‌ساز پیشرفت قزوین است. 

وی اضافه کرد: این پروژه با مدیریت جهادی شهردار، همراهی اعضای شورای اسلامی شهر قزوین، همدلی مدیران شهری و استانی و در مدت چهار ماه تکمیل و به بهره‌برداری رسید که قابل تقدیر است.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی، گفت: در اجرای این پروژه، صیانت از باغستان نیز اتفاق افتاده و تعریض گذر و مسیر بدون آسیب به باغستان سنتی انجام شده که بسیار ارزشمند است.

وی همچنین از بهره‌برداری ناوگان عمومی جدید و نوسازی شده به عنوان یه اقدام خوب شهرداری یاد کرد، گفت: مردم مطالبات زیادی در این حوزه دارند و نوسازی ناوگان اقدام ارزشمندی است و رفاه و آسایش شهروندان را به دنبال دارد. 

محمد بیگی تاکید کرد: با همت جهادی و همراهی مدیران می‌توانیم پیشرفت و توسعه بیش از پیش را در سطح شهر قزوین را شاهد باشیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این دوره ششم شورای اسلامی شهر قزوین شاهد اقدامات و کارهای خوبی هستیم که نشان از همدلی شورا و شهرداری دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • به دنبال انتقال میدان میوه و تره بار و خشکبار قزوین هستیم
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • تحریم ترکیه طی چند روز بر مصرف‌کنندگان اسرائیلی تأثیر خواهد گذاشت؟
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • ترکیه کلیه فعالیت‌های تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد
  • ترکیه همه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • ترکیه تجارت با اسرائیل را به طور کامل متوقف کرد
  • بلومبرگ: ترکیه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • ترکیه تمام روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد